Koko elämän käytettävä sormus on mittatilaus työ

Sormuksen ostaminen voi olla joskus hyvin haastavaa ja turhauttavaa. Päässä liikkuu paljon erilaisia ajatuksia ulkonäöstä, käyttö mukavuudesta ja saattaa joskus kummitella ajatus siitäkin mitä läheisesi ajattelevat hankinnastasi. Näet omat kätesi lähes joka hetki, joten tärkeintä on, että sormus on juuri sinulle mieleinen ja piristävä asia sormessasi.

Sormuksen ostaminen

 

Ennen liikkeeseen tuloa
  • Varaa riittävästi aikaa sormuksesi suunnitteluun ja valmistamiseen (n.1-2kk)
  • Sormuksiin käytettävä budjetti
  • Onko vanhoja koruja joita voisi käyttää hyväksi
  • Katsele minkä tyyppisistä sormuksista pidät
  • Pohdi onko sinulla tarkoitus käyttää kihla- ja vihkisormusta samanaikaisesti
Liikkeessämme
  • Aloitamme keskustelemalla mieleisistäsi sormuksista ja katsomme sormuksia, joita meillä on
  • Kun mieleinen sormus alkaa hahmottua niin piirrämme yksityiskohtaiset piirustukset muutamista eri vaihtoehdoista, jotka teitä voisi miellyttää
  • Annamme työlle kustannusarvion, jonka perusteella näemme, että pysymme budjetissa
  • Tilausta tehdessä sovimme valmistumispäivän ja mahdollisen sovituspäivän. Sovituspäivänä tarkistetaan sormuksen koko vielä oikeaksi, jos kyseiseen sormukseen on hankala tehdä jälkikäteen koonmuutoksia.
  • Noutopäivänä tarkistamme sormuksien koot oikeiksi ja että lopputulos on teitä miellyttävä

Liikkeessämme teitä palvelee aina kultaseppä, joten osaamme hyvin avustaa teitä tekemään päätöksiä käyttömukavuuden ja teknisten ratkaisujen puolesta, kuten oikeiden jalokivien ja metallien valinta. Ulkonäön kanssa meitä avustaa vuosien kokemus korujen valmistuksesta. Työhömme kuuluu seurata maailman korutrendin liikkeitä ja kerrata historian kirjoja menneistä muodeista. Tämä takaa tuotteellesi mieleisesi ulkonäön.

 

Sormuksien katseleminen liikkeessä ja ympärillä olevien ihmisten käsissä on hyvä tapa tutustua erilaisiin malleihin. Netistä selailu on haastavaa, sillä kuvissa mittasuhteiden ja sormuksen istuvuutta on todella hankala arvioida. Toki netissä löydät ehkä uudenlaisia ajatuksia minkälainen sormus voi olla ja liikkeessämme voimme yhdessä pohtia, kuinka voisimme toteuttaa unelma-sormuksesi.

 

Sormusta suunnitellessa on myös hyvä jo hieman ajatella, kuinka aikoo tulevaisuudessa sormuksia käyttää. Mahdollisuuksia on monia, kuten yhdessä samassa sormessa, erisormissa, vuorotellen, tai toinen vain pyhä- ja juhlakäytössä. Tämä on oleellista lähinnä, jos valitset että haluat pitää sormuksia rinnakkain samassa sormessa. Tällöin täytyy jo kihlasormusta suunnitellessa ajatella miltä kokonaisuus tulisi näyttämään. Joitakin malleja tämä jo karsii pois, mihin olisi mahdollisuus saada saumattomasti vihkisormus rinnalle. Tämä asia on hyvä ottaa esille liikkeessämme

Myös käyttämättä jääneet korut on hyvä käydä läpi ennen liikkeeseemme tuloa. Niissä on kuitenkin jalometalleja, joista laskemme hyvitys arvoa sormusta tilatessasi. Mahdolliset jalokivet voimme hyödyntää tulevaan sormukseenne.

 

Kun sormuksen hankinta alkaa olla ajankohtaista, niin on hyvä lähteä ajoissa liikkeelle. Keväisin ja syksyisin on aivan normaalia, että sormuksen tilaus päivästä joutuu odottamaan 4 viikkoa eteenpäin sormuksen valmistumista. Tämä johtuu keväisin kesähäiden yleisyydestä ja syksyisin joulutilausten ruuhkautumisesta. On hyvä myös huomioida, että sormuksien parissa saattaa vierähtää pitkäänkin, joten käyntiin kannattaa varata reilusti aikaan. Hyvä vaihtoehto on varata aika tapaamiselle, jotta voit itse valmistautua tilanteeseen hyvin. Parhaimpia päätöksiä teet kun mieli on kirkas ja  hyvä !